dissabte, 2 de març del 2013


Campionat de Zurich 2013, Caruana obté el triomf

Ahir Divendres 1 de Març, va concloure l'edició enguany del prestigiós campionat de Zurich (Suïssa), obtenint el triomf el GM Italià Fabiano Caruana.

La present edició ha reunit a 4 GM de la elit mundial: Anand, Gelfand, Kramnik i Caruana en un format tots contra tots a doble volta (6 partides cada jugador i un total de 12 partides), amb un control de temps llarg (40 movs en 2h + 20 movs en 1h + 15 m i 30 segons x mov a finish). Es juguen ràpides com a entreteniment si la partida acaba en taules abans de 40 jugades.

Els resultats han estat els següents:

1 - Caruana 4 punts sobre 6 (4 taules i 2 victòries: Anand, Gelfand)
2 - Anand 3 punts sobre 6 (4 taules, 1 victòria: Kramnik, 1 derrota: Caruana)
3-4 – Kramnik 2,5 punts sobre 6 (5 taules, 1 derrota: Anand)
3-4 – Gelfand 2,5 punts sobre 6 (5 taules, 1 derrota: Caruana)

Les jugades inicials han estat les següents:

1- d4 – 5 partides
2- e4 - 4 partides
3- Cf3 – 3 partides

Les obertures utilitzades han estat les següents:

1-2 – Obertura Catalana – 3 partides, en aquests moments és una de les obertures més populars en les partides d'alt nivell.
1-2 – Obertura Reti – 3 partides, he d'aclarir que em refereixo a la Reti en sentit ampli, és ha dir obrir el joc amb 1.Cf3 i no transposar a obertures de peó de dama ni en l'obertura anglesa.
3-4 – Obertura Espanyola – 2 partides
3-4 – Defensa Siciliana – 2 partides
5- Defensa Benoni- 1 partida - Caruana va intentar entrar en una Catalana pero Kramnik va portar el joc cap a la Benoni. 

Opinió personal:

Personalment m'ha semblat un campionat amb un planter de jugadors destacats i amb partides interessants. La cara negativa ha estat l'elevat nombre de partides que han acabat en empat. Sobre aquest aspecte, si bé és cert que els jugadors podien haver optat per variants d'obertura més arriscades, no és pot dir que hagin estat taules curtes o jugades amb desdiria o per complir. És un bon campionat que mereix atenció però que en la meva memòria queda clarament a l'ombra de la recent edició del campionat de Tata Steel.



Enllaç a la pàgina oficial amb les corresponents partides:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada